In einem französischen Nobelrestaurant in Kalifornien servieren sie ihre Pilz-Suppe derzeit aus einer Wasserpfeife, nachdem ein Reviewer der New York Times das Bouillon mit dreckigem Bong-Wasser verglichen hatte. Fun-Fact: Wir hatten unsere Bong “Eiermaschine” getauft und an der Seite hatten wir eine Skala aufgeklebt: 1 Spiegelei-Sticker, 2 Spiegelei-Sticker ein Stück darüber, 3 Spiegelei-Sticker nochmal eine handbreit darüber. Wer beim Zug das Bongwasser über 3 Spiegeleier spritzen ließ, hatte den besten Zug und ich habe beim Eierwettbewerb mehr als einmal dreckiges Bong-Wasser geschluckt. Ich weiß, wie Pilzsuppe aus Bongs schmeckt.
they brought out a glass bong, a foot-long round-base number with rivulets along its tube and a sea of blue and green swirls at its base. The kind you smoke drugs with. Plumes of white smoke poured out of it as it stood high, with the kind of boldness that I’m terrible at faking when I walk into rooms like this one. That shouldn’t be here, I thought, feeling the curious gazes of the fancy folk who’d paid good money and donned blazers — as per the dress code — to earn their places in the dining room that night. They didn’t get a bong.
“When Pete Wells reviewed Per Se, he compared the mushroom bouillon to dirty bong water,” the server said as he pulled the bowl and stem out of the instrument with the same flourish he’d surely use to uncork a bottle of wine. “So this is a play on that review.”
He winked at us as he poured porcini mushroom broth — indeed, the color of rancid bong water — into my bowl. I marveled as it cascaded over the vegetarian “pot-au-feu” of carrots, oxheart cabbage and a layer of leeks wrapped around black winter truffle confit, made to look like a beef bone. It was a brilliantly executed in-joke.
Greta Thunberg ist Time Mags Person des Jahres 2019